Platin / Platin XL regen­water­systemen

 1.590,00 9.498,00

Regenwatersysteem Platin/Platin XL

  • Volumes van 1.500 liter tot 10.000 liter, grotere volumes van 15.000 tot 65.000 liter zijn op aanvraag.
  • Een zeer geringe inbouwdiepte met een groot bergingsvolume.
  • Het beste comfort door automatisch aan- en uitschakelende pomp met drijvende waterinlaat voor de hoogste waterkwaliteit.
  • Volledig automatische huissysteem ‘Eco-plus’ of ‘Professioneel’ om huis- en tuingebruik mogelijk te maken. Indien de regenwatertank leeg is schakelen de systemen automatisch over op drinkwater. Zit er weer voldoende water in de regenwatertank? Dan schakelt het systeem weer terug naar de regenwatertank om regenwater aan te voeren. Het grootste verschil in de systemen is dat de een werkt met een mechanische schakeling en de ander met een elektronische schakeling.
  • Uitschuifbare en kantelbare (<5 gr) koepelschacht voor een optimale aanpassing aan het maaiveld of bestrating.
  • Handige wateropname door wateraansluitdoos Intern (bij begaanbare tankafdekking) en een vrij te plaatsen externe wateraansluitdoos (bij het Tuin Comfort pakket).
  • Door de gladde binnenzijde weinig aanslag in de tank.
  • Grondwaterstabiel tot bovenzijde van de tank.
  • Standaard belastbaar tot 3,5 ton en met een lastverdeelplaat tot 40 ton.
  • Waterkwaliteit is zelf voor de wasmachine te gebruiken door de dubbele filtertechniek.
  • Aansluitmaten PVC regenpijp DN110 (standaard) en DN160 (alleen bij 10.000 ltr).
  • Levertijd 7-10 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, voor meer informatie: garantie en retour
Webwinkelkeur

Platin regenwatertank is ideaal voor zelfinbouw

De Platin vlakke regenwatertank van kunststof heeft zich vooral door zijn geringe gewicht, geringe inbouwdiepte en geringe graafvolume een plaats veroverd in de wereld van zelfmontage. Vooral als de tank in een reeds aangelegde tuin moet worden geplaatst.

Met buitenafmetingen van bijvoorbeeld 210 x 125 x 70 cm en een gewicht van 80 kg kan de Platin regenwatertank met een opslagvolume van 1.500 l in één dag door twee personen worden geïnstalleerd. Door zijn geringe bouwhoogte kan het reservoir, in tegenstelling tot een cilindrische stortbak, zonder hellingshoek worden geïnstalleerd. Dit vermindert het graafvolume met tot 80 procent, bespaart tijd en veel energie tijdens het graven.

Telescopische tankdeksels van kunststof tot gietijzer

Aangezien ondiepe tanks meestal achteraf worden geïnstalleerd onder reeds aangelegde erf- of groenstroken, is het belangrijk dat de afdekking stabiel is en gemakkelijk kan worden aangepast aan de bovenrand van het terrein. De Graf telescopische afdekkingen zijn dus traploos in hoogte verstelbaar en kunnen 5 graden gekanteld worden.

Telescopische afdekking in de kleur "gazongroen" en met de vlakke afwerking tot aan de bovenrand van het terrein, past de afdekking harmonieus in de tuin en vormt zij ook geen obstakel bij het maaien van het gazon. Optioneel kan de slang voor tuinbesproeiing rechtstreeks worden aangesloten op een wateraansluiting in het tankdeksel met behulp van een standaard slangkoppeling.
De antraciet telescopische tankafdekking kan vlak in het oppervlak van een binnenplaats van straatstenen of asfalt worden ingegoten en is toegankelijk voor voertuigen met een totaalgewicht tot 3,5 ton.

Geïntegreerde filtertechnologie

Standaard wordt een regenwatersysteem geleverd met een filtermand, die afhankelijk van de vuillast uitgenomen kan worden en schoongemaakt kan worden. Graf biedt ook  de geïntegreerde en zelfreinigende Minimax-Pro filteroplossing aan. Ondanks een kleine hoogteverschil van slechts 80 mm tussen inlaat en uitlaat (DN 110), kan het gepatenteerde filter het watervolume van 350 m2 dakoppervlak opnemen. De schachtopening van de tank met een diameter van 60 cm vergemakkelijkt ook de toegang tot de filtertechnologie.

De Platin vlakke tank is onze webshop verkrijgbaar in de maten 1.500 ltr, 3.000 ltr, 5.000 ltr, 7.500 ltr en 10.000 ltr. De tank wordt aansluitklaar geleverd met vier aansluitingen (DN 110) met voorgemonteerde lipafdichtingen voor eenvoudige zelfmontage. Bij de 10.000 ltr kunt u kiezen tussen aansluitmaten DN 110 en DN 160.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Volume

1.500 liter, 3.000 liter, 5.000 liter, 7.500 liter, 10.000 liter

Tankafdekking

Beloopbare tankafdekking, Voor personenauto's begaanbare tankafdekking

Type systeem

Tuin-comfort, Huis-eco-plus, Huis-professioneel, Retentie