regentonnen-webshop

Regentonnen

Met onze regentonnen levert u al een eerste bijdrage aan het gebruik van regenwater voor toepassingen waar anders kostbaar drinkwater aan verspild zou worden. Door een verscheidenheid aan volumes en designs is er voor bijna elke situatie wel een regenton mogelijk. Op het terras, achter de garage of op het balkon. Door de hoge kwaliteit zijn onze regentonnen bestand tegen weer en wind.

installatieklaar pakket

eenvoudige installatie

Duurzaam geproduceerd

100% recyclebaar

2 tot 5 jaar garantie

regenton-modern-design

Regentonnen modern design

Onze lijn van moderne regentonnen zijn in meerdere designs verkrijgbaar. Zo is de serie ‘2 in 1’ in 5 verschillende designs beschikbaar, in verschillende kleuren en volumes. Allemaal hebben ze een geïntegreerde plantenschaal in de bovenzijde van de regenton. Hierdoor is het mogelijk om de regenton naar eigen wens verder vorm te geven met de planten naar uw keuze.

De modellen hebben een verschillende uitstraling, van betonlook, gladde afwerking tot een unieke golvende structuur. En dan kunt u ook nog kiezen uit meerdere kleuren, van bijvoorbeeld appelgroen, mocca, betongrijs tot pastelkleuren. De andere regentonnen in deze lijn hebben een moderne uiterlijk. Hierdoor passen de regentonnen in bijna elk exterieur of tuin.

In dezelfde lijn kunt u ook de wandregentonnen met steen-, rotan of houtstructuur vinden. Deze regentonnen zijn stuk voor stuk uniek van detail door een uniek productieproces, geen regenton is gelijk. Door deze steen- of houtlook lijkt het alsof u uit een muur of houten bouwwerk uw water tapt. Maar met de rotanlook in de kleur mocca past deze ongetwijfeld bij het rotan tuinset.

 

Regenton-klassiek

Regentonnen Klassiek

Geïnspireerd op de oudheid met de Griekse en Romeinse invloeden kunt u bij onze klassieke lijn terug in de tijd. Dat wil zeggen dat de modellen zo uit de oudheid naar het heden zijn gehaald en zich perfect thuis voelen op een zonnig en/of mediterraan terras. Een mooie antieke amfora, een romeinse zuil of meer hedendaagse kruik, allen hebben ze de klassieke vormgeving met een structuur of vorm die u doet denken aan terracotta of een stenen zuil.

 

standaard-regenton

standaard Regentonnen 

Het mag natuurlijk ook met een wat meer standaard model, bijvoorbeeld een wijnvat maar dan van duurzaam kunststof en geschikt voor een lang en onderhoudsvrij leven. Met een steen-, houtstructuur of ovale vorm, in deze lijn treft u van de veel voorkomende regentonnen tot de functionele regenton. Met dezelfde kwaliteit en duurzaamheid als alle andere regenton in onze webshop.

 

Duurzaam geproduceerd

Ook kiest u met onze regentonnen voor een duurzame toepassingen van producten, de regentonnen zijn voor minimaal 70% vervaardigd uit gerecycled plastic en geproduceerd met 80% duurzame energie. Daarnaast zijn  alle regentonnen 100% recyclebaar.

 

Kwaliteit in regentonnen

Onze regentonnen zijn stuk voor stuk kwaliteitsproducten. Daarom krijgt u 2 tot 5 jaar garantie. Het zou toch gek zijn als er geen model voor u bij zit. Mocht dat toch het geval zijn, kunt u gerust contact met ons opnemen en kijken we samen of we die bewuste regenton voor u kunnen leveren. Maar natuurlijk alleen als die voldoet aan de duurzaamheid die wij als Waterimpuls nastreven.

Eenvoudige installatie

Al onze regentonnen worden geleverd inclusief alle benodigdheden om te starten met het opvangen van regenwater. Dat betekent dat de regenton geleverd wordt met een kraan, vulautomaat en zo nodig een verankering tegen omwaaien.

Een regenton is makkelijk te plaatsen en aan te sluiten op de regenpijp. Belangrijk is een vlakke, stevige ondergrond die waterpas ligt, zodat de regenton een goede basis heeft om op de staan. Vergeet niet dat u met een regenton van bijvoorbeeld 300 liter op een klein oppervlak ruim 300 kg heeft staan en daarvan wilt u ook dat die blijft staan. Of zelfs een regenton van 650 liter.

vulautomaat-regenton

Vulautomaten

Een vulautomaat zorgt dat de regenton via de regenpijp wordt gevuld met regenwater. U kunt bij ons kiezen uit meerdere soorten vulautomaten. Belangrijkste aspect voor het kiezen van een vulautomaat is de diameter van de regenpijp. Dan kunt u kiezen uit verschillende modellen.

De werking van een vulautomaat is zo dat ze het regenwater afvangen en naar de regenton leiden. Bladeren en ander vuil laten ze door in de regenpijp zodat dit niet in de regenton terecht komt. Het blijft wel verstandig om de vulautomaat periodiek te controleren op verstoppingen en vuil.

Als de regenton vol is, zal het regenwater niet meer door de vulautomaat naar de regenton kunnen stromen en valt het regenwater door de regenpijp verder naar beneden. Dus uw regenton zal nooit overlopen. Zodra er water uit de regenton is afgetapt, stroomt er bij de volgende regenbui weer regenwater in de regenton. Door de vulautomaat volgens de instructies te installeren kan het eigenlijk niet fout gaan.

Het grootste verschil in vulautomaten is dat er of een stuk uit de regenpijp gezaagd moet worden om de vulautomaat te plaatsen of dat de vulautomaat met een gat in de regenpijp geïnstalleerd kan worden. Alle vulautomaten hebben een zogenoemde zomer- en winterstand, dit is om het regenwater bijvoorbeeld in de winter niet naar de regenton af te voeren maar door te laten in de regenpijp, dit om vorstschade aan de regenton of kraan te voorkomen.

Onderhoud van uw regenton

Ondanks dat de regentonnen en vulautomaten onderhoudsvrij of -arm zijn, is het verstandig om periodiek een controle te doen. Daarnaast dient de regenton in de winter of in ieder geval bij vorst leeg te zijn. Zodoende kan er geen vorstschade aan de regenton of kraan ontstaan. Omdat fijnmazig vuil toch ook in de regenton terecht kan komen, is het aan te raden om deze om de paar jaar aan de binnenzijde even schoon te maken.

Ook de vulautomaat behoeft controle en reiniging. Zeker in de herfst als er veel blad valt is het goed om een controle te doen van de werking van de vulautomaat. Met name ophoping van bladafval in de automaat kan leiden tot verstopping van de vulautomaat. Bij de vulautomaten die middels een gat in de regenpijp worden geïnstalleerd, is er geen vuilfilter in de regenpijp aanwezig en kan er wat makkelijker een blad in de vulautomaat  terecht komen en verstoppen. Dit geeft geen risico voor de afvoer van het regenwater maar kan er wel toe leiden dat uw regenton geen regenwater meer krijgt.

Mocht u vragen hebben, neem gerust even contact met ons op.

Vragen? Advies?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier of per email aan info@waterimpuls.nl.
Liever telefonisch contact? U kunt ons bellen op 06 38 35 32 82 of u kunt een terugbelverzoek achterlaten. We helpen u graag verder.