Vulautomaten voor uw regenton

Vulautomaten

Net als de grote keuze aan regentonnen zijn er ook meerdere soorten vulautomaten. Het is goed om vooraf te kijken welke vulautomaat geschikt is voor uw regenpijp en uw voorkeur voor montage.

Werking vulautomaat

De werking van een vulautomaat is zo dat ze het regenwater afvangen en naar de regenton leiden en het blad door laten in de regenpijp zodat dit niet in de regenton terecht komt. Omdat dit nooit helemaal mogelijk is, is het verstandig om de vulautomaat periodiek te controleren op verstoppingen en vuil. Als de regenton vol is, zal het regenwater niet meer door de vulautomaat naar de regenton kunnen stromen en valt het regenwater door de regenpijp verder naar beneden, dus uw regenton gaat niet overlopen. Zodra er water uit de regenton is afgetapt, stroomt er bij de volgende regenbui weer regenwater in de regenton.

Diameter Regenpijp

Belangrijkste aspect voor het kiezen van een vulautomaat is de diameter van de regenpijp. Dan kunt u kiezen uit verschillende modellen.

Installatie vulautomaat op regenpijp

Door de vulautomaat volgens de instructies te installeren kan het eigenlijk niet fout gaan. Het grootste verschil in vulautomaten is dat er of een stuk uit de regenpijp gezaagd moet om de vulautomaat te plaatsen of dat de vulautomaat met een gat in de regenpijp geïnstalleerd kan worden.

Zomer- en winterstand

Alle vulautomaten hebben een zogenoemde zomer- en winterstand, dit is om het regenwater bijvoorbeeld in de winter niet naar de regenton af te voeren maar door te laten in de regenpijp, dit om vorstschade aan de regenton of kraan te voorkomen.

 

standaard-vulautomaat-regenton

Standaard vulautomaat

Voor de deze vulautomaat dient bij uw regenpijp een stuk er tussennuit te zagen en de vulautomaat in deze ruimte te plaatsen. Deze vulautomaat is geschikt voor een zeer brede toepassing, voor ronde regenpijpen van 70 tot 100 mm en voor een dakoppervlak tot 50 m2. Voor de montage heeft deze  afstand tussen de regenpijp en de wand nodig van minimaal 16 mm bij een pijpdiameter van 100 mm. Bij een kleinere diameter van de regenpijp zal er meer ruimte nodig zijn. Aansluiting van 25 mm voor de slang naar de regenton. Hij heeft een interne bladvang en een zomer- en winterstand, die u zelf kunt instellen. De zomerstand is er voor om het water dat door uw regenpijp naar beneden komt op te vangen en naar de regenton te voeren. Zodra de regenton vol is kan er geen regenwater naar de regenton afgevoerd worden en zal het regenwater door de regenpijp verder naar beneden stromen. De winterstand is er voor om water niet naar de regenton te laten stromen, maar gewoon door de regenpijp zelf. Hierdoor komt er geen water in de regenton en kan er geen vorstschade ontstaan.

Quattro-vulautomaat-regenton

Quattro vulautomaat

Deze vulautomaat is geschikt voor vierkante regenpijpen, van 70 tot 100 mm en voor een dakoppervlakte van maximaal 50m2.  Aansluiting van een 19 mm diameter voor de slang naar de regenton. Hij heeft een interne bladvang en een zomer- en winterstand, die u zelf kunt instellen. De zomerstand is er voor om het water dat door uw regenpijp naar beneden komt op te vangen en naar de regenton te voeren. Zodra de regenton vol is kan er geen regenwater naar de regenton afgevoerd worden en zal het regenwater door de regenpijp verder naar beneden stromen. De winterstand is er voor om water niet naar de regenton te laten stromen, maar gewoon door de regenpijp zelf. Hierdoor komt er geen water in de regenton en kan er geen vorstschade ontstaan.

Vulautomaat-De-Luxe-80m2-regenton

Vulautomaat De Luxe 80m2

Deze vulautomaat is vergelijkbaar met de standaard vulautomaat. Maar heeft de volgende afwijkende specificaties: Deze vulautomaat is namelijk geschikt voor een dakoppervlak tot 80 m2 en heeft een aansluiting voor een slang met een diameter van 32 mm.

Vulautomaat-Rapido-regenton

Vulautomaat Rapido

Een vulautomaat die binnen 5 minuten gemonteerd kan worden. U boort een gat in de regenpijp en stopt het siliconen inzetstuk in de regenpijp. Deze vulautomaat is geschikt voor regenpijpen van 70 tot 100 mm, maximale dakoppervlak van 80 m2 en een 32 mm slangaansluiting. De afstand tussen de regenpijp en de wand speelt bij deze vulautomaat geen rol omdat deze in de regenpijp wordt gemonteerd. De vulautomaat heeft een zomer- en winterstand en kan voor de winter dichtgezet worden om vorstschade aan de regenton te voorkomen. Als de regenton vol is, zal het regenwater door de regenpijp wordt afgevoerd. Voor de montage krijgt u een gatenboor meegeleverd en wordt de vulautomaat geleverd met afdichtring voor de regenton en vulslang van 40 cm. De slangaansluiting is 360 graden draaibaar.

Vulautomaat-Rapido-Quattro-regenton

Vulautomaat Rapido Quattro

Deze vulautomaat is vergelijkbaar met de Rapido, maar dan geschikt voor vierkante regenpijpen en tot een dakoppervlak van 50 m2. Enige beperking is dat deze vulautomaat alleen geschikt is voor een afmeting van de regenpijp van 90 x 65 mm.

Vulautomaat-Speedy-regenton

Vulautomaat Speedy

Toch wel de mooiste vulautomaat op de markt, eenvoudige montage en eenvoudig gebruiksgemak. Deze vulautomaat wordt geïnstalleerd met een gat in de regenpijp en is geschikt voor een pijpdiameter van 70 tot 100 mm. Capaciteit voor een dakoppervlak tot 80 m2, een 32 mm slangaansluiting en wanneer de regenton vol is loopt het regenwater gewoon door de regenpijp verder naar beneden. Eenvoudig zomer- en winterstand, inclusief een filterinzet. Het filter is eenvoudig uit de vulautomaat te halen en schoon te maken. De vulautomaat wordt geleverd met een gatenboor, afdichtring voor de regenton en flexibele slang.

Vragen? Advies?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier of per email aan info@waterimpuls.nl.
Liever telefonisch contact? U kunt ons bellen op 06 38 35 32 82 of u kunt een terugbelverzoek achterlaten. We helpen u graag verder.