Graf, kwaliteit in regenwater­systemen

60 jaar merkkwaliteit van Graf

Bij de ontwikkeling van een kunststoftank van Graf wordt al veel waarde gehecht aan een lange levensduur. Dit geeft u niet alleen maximale investeringszekerheid, maar draagt ook bij aan een duurzame omgang met onze grondstoffen. De hoge productkwaliteit en volledige kwaliteitsgarantie hebben Graf de laatste 60 jaar tot Europese marktleider in het gebruik van regenwater gemaakt. Op grond van onze hoge kwaliteitsniveaus ontvangt u op producten van Graf tot 30 jaar garantie.

graf-gmbh-garantie-recyclebaar

Aansluitklaar

De aansluitpakkingen bij de koepel zijn bij de kunststoftanks van Graf al voorgemonteerd en afgesloten met een blindstop. De positie van de pakkingen is geschikt voor alle beschikbare filterproducten van Graf. Deze kunnen dankzij de gepatenteerde Spannfix snelmontage-manchetten zonder gereedschap in de tank worden vast-gemaakt. Dit bespaart tijd en dus kosten bij de montage en het onderhoud van de installatie.

Optionele filterreiniging

Een gepatenteerde filterreinigingsunit zorgt bij zelfreinigende filters optioneel voor het hoogste comfort. Een uiterst krachtige waterstraal reinigt de filterzeef en verlengt zo de onderhoudsintervallen van de filteroppervlakken. De besturing verloopt volautomatisch.

Geïntegreerde professionele filtertechniek

Bij complete pakketten van Graf is de filtertechniek ruimtebesparend in de tank geïntegreerd. Pakketten voor het gebruik van regenwater in huis hebben zelfreinigende en daardoor onderhoudsarme filters. Zo wordt een maximale waterkwaliteit gegarandeerd.

Bewezen kwaliteit

Meer dan een miljoen klanten maken wereldwijd al gebruik van de voordelen van Graf producten voor water-beheer. Ook u zult overtuigd zijn!

Voordelen van Graf Kunststof regenwatertanks

Zeer hoge belastbaarheid

Kunststoftanks van Graf kunnen zonder problemen onder de inrit worden ingebouwd en kunnen zelfs nog aanzienlijk hogere belastingen dragen. Waterimpuls informeert u hier graag over.

Gering gewicht

Voor het transport en het verplaatsen van Graf kunststoftanks is geen ‘zwaar gereedschap’ nodig.  Dit bespaart tijd en vooral kosten.

Gladde binnenwanden

Dankzij de gladde binnenoppervlakken van Graf kunststoftanks krijgt vuilafzetting geen kans! Dit garandeert een hoge waterkwaliteit.

100% recyclebaar

Alle tankseries van Graf zijn 100% recyclebaar.

Het systeem

Een compleet huis-tuin systeem voor het gebruik van regenwater bestaat uit meerder onderdelen, welke hieronder zijn uitgelegd. Wanneer u een regenwatersysteem aanschaft, wordt deze compleet geleverd en indien gewenst voor u geïnstalleerd.

onderdelen-regenwatersysteem
regenwatertank

1 - Regenwatertank

Een grondtank vormt de kern van de installatie voor regenwatergebruik. Al naar gelang de gewenste grootte en inbouwsituatie kan worden gekozen tussen een klassieke Carat grondtank of een vlakke Platin-tank.

afsluiting-regenwatertank

2 - Afsluiting tank

Voor een optimale aanpassing aan de omstandigheden ter plaatse is de tank-afdekking van de tank traploos in hoogte verstelbaar en kantelbaar, en verzegeld tot aan het grondniveau. Afhankelijk van de plaats van in bouw is hij naar keuze verkrijgbaar in versies begaanbaar voor personen, personenauto’s of vrachtauto’s.

Filter-regenwatertank

3 - Filter

Voordat het regenwater in de tank wordt geleid, moet het door een filter worden gereinigd. Dit is van groot belang voor de kwaliteit van het verzamelde regen-water.

stille-toeveoer-regenwatertank

4 - Stille toevoer

Na het filteren blijven nog slechts de kleinste vuildeeltjes in het regenwater achter. Die zinken naar de bodem of drijven op het wateroppervlak. De stille toevoer verhindert opwervelen van het sediment op de bodem van de tank.

Overloopsifon-regenewatersysteem

5 - Overloopsifon

Door de overloopsifon loopt overtol-lig water weg naar de riolering of een infiltratie-installatie. Bij het overlopen worden ook de aan de oppervlakte drijvende deeltjes uit het water getrok-ken. Dankzij de sifon komen er geen geuren uit de riolering in de tank.

drijvende-inlaat-regenwatertank

6 - Drijvende inlaat

De opname van het verzamelde regenwater geschiedt via een drijvende inlaat in het bovenste gedeelte van de tank. Daar (ca. 10 cm onder het wateroppervlak) bevindt zich de beste waterkwaliteit.

Systeembesturing-regenwateropvang

7 - Systeembesturing

De systeembesturing van de installatie voor regenwatergebruik in huis garandeert een constante waterdruk in de leidingen. Ze controleert het waterniveau in de tank en schakelt bij een lege regenwatertank over op drinkwater

terugspoelfilter-regenwatersysteem

8 - Terugspoelfilter

Bij het gebruik van regenwater voor het doorspoelen van toiletten en voor wasmachines is het zinvol een extra terugspoelfilter in te bouwen. Die houdt de kleinste vuildeeltjes tegen en garandeert daarmee een uitstekende waterkwaliteit.

Over duurzaamheid bij Graf

GRAF-producten worden geleverd met een garantie tot 30 jaar. De duurzaamheid van de Graf civieltechnische producten strekt zich uit over generaties. Op lange termijn zorgt dit voor een geringere behoefte aan hulpbronnen en dus voor een minimale belasting van het milieu. Al tijdens de ontwikkeling van een GRAF-product wordt veel belang gehecht aan een duurzaam productontwerp en productie van Graf producten. De levering van reserveonderdelen voor onze producten is gedurende een lange periode gegarandeerd. Aan het einde van hun levenscyclus zijn GRAF-producten 100% recyclebaar.

duurzaamheid-graf-regenwatersystemen

Vragen? Advies?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier of per email aan info@waterimpuls.nl.
Liever telefonisch contact? U kunt ons bellen op 06 38 35 32 82 of u kunt een terugbelverzoek achterlaten. We helpen u graag verder.