Regenwater­systemen

Wilt u regenwater opvangen en optimaal benutten kunt u een regenwatersysteem samenstellen wat exact aan uw wensen voldoet. We hebben verschillende basistanks die allen weer in verschillende volumes verkrijgbaar zijn. Daarnaast kun u uw systeem uit verschillende componenten samenstellen. Dus van een eenvoudige ondergrondse regenwatertank met losse bovengrondse pomp tot een compleet systeem wat ook uw toilet en wasmachine van water voorziet. 

aansluitklaar

GEÏNTEGREERDE PROFESSIONELE FILTERTECHNIEK

BEWEZEN KWALITEIT

Duurzaam geproduceerd

100% recyclebaar

tot 30 jaar garantie

Vraag gerust!

We begrijpen dat het er door de vele mogelijkheden voor u niet eenvoudiger op wordt. Twijfel dan ook niet om contact met ons op te nemen. We geven graag advies over het perfecte systeem voor uw situatie.

platin-regenwatertank

De Platin regenwater­tank

Platin regenwatertank is ideaal voor zelfinbouw. De Platin vlakke regenwatertank van kunststof heeft zich vooral door zijn geringe gewicht, geringe inbouwdiepte en geringe graafvolume een plaats veroverd in de wereld van zelfmontage. Vooral als de tank in een nog aan te leggen of reeds aangelegde tuin moet worden geplaatst.

Met buitenafmetingen van bijvoorbeeld 210 x 125 x 70 cm en een gewicht van 80 kg kan de Platin regenwatertank met een opslagvolume van 1.500 liter in één dag door twee personen worden geïnstalleerd. Door zijn geringe bouwhoogte kan het reservoir, in tegenstelling tot een cilindrische stortbak, zonder hellingshoek worden geïnstalleerd. Dit vermindert het graafvolume met tot 80 procent, bespaart tijd en veel energie tijdens het graven.

De Platin vlakke tank is onze webshop verkrijgbaar in de maten 1.500 ltr, 3.000 ltr, 5.000 ltr, 7.500 ltr en 10.000 ltr. De tank wordt aansluitklaar geleverd met vier aansluitingen (DN 110) met voorgemonteerde lipafdichtingen voor eenvoudige zelfmontage van de regenpijpen. Bij de 10.000 ltr kunt u kiezen tussen de aansluitmaten DN 110 en DN 160.

Grondwater stabiel

Het ontwerp van de platina platte tank garandeert een hoge stabiliteit. Dit betekent dat de platte tank tot aan de tankschouder in het grondwater kan worden geïnstalleerd.

carat-regenwatertank

De Carat regenwater­tank

De Carat is een professionele tankserie die de basis legt voor een duurzaam regenwater opvangsysteem. Dankzij de 360° draaibare tankkoepel is het aansluiten van de tank zeer handig, omdat deze gemakkelijk kan worden uitgelijnd met de aanvoer- en afvoerleidingen. Goed ontworpen filteronderdelen zorgen voor de beste waterkwaliteit. De schachten van de telescopische en de kantelbare koepel liggen gelijk met de bovenrand van de grond.

Uniek in de wereld: De Carat/Carat XL regenwatertank werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik van regenwater. Hij is verkrijgbaar in maten van 2.700 – 10.000 liter en in versies leverbaar die bestand zijn tegen het gewicht van auto’s (3,5 ton) en vrachtwagens (tot 60 ton). Voor deze laatste categorie dient er een lastverdeelplaat aangelegd te worden. Tevens komt het systeem dan zonder deksel, hier dient dan een standaard GWW putdeksel geplaatst te worden. Het Carat systeem kan naar behoefte worden uitgebreid.
Grondwater stabiel

Grondwaterstabiliteit bij 800 mm bodembedekking door uiterst stabiele constructie. Voor de 2700 liter en 3750 liter is dit tot tankschouder. Voor de 4800 liter tot en met 10.000 liter tot het tankmidden.

 

hercules-regenwatertank

De Herkules regenwater­tank

Driedubbel gebruik! De regenwateropslagtank Herkules-Tank met de onvergelijkbare prijs-prestatieverhouding voor bovengrondse en ondergrondse installatie. Als derde mogelijkheid is de Herkules ook als keldertank te installeren. De tankhelften passen door elke standaarddeur vanaf 80 cm. De doordachte constructie en montagewijze is een snelle aansluiting mogelijk, montage zonder schroeven! Duurzaam dicht dankzij massieve profielafdichting (levensduur van meer dan 25 jaar bewezen in laboratoriumtests). Deze regenwatertanks kunnen naar believen worden uitgebreid door de enkele regenwatertanks van 1.600 liter aan elkaar te koppelen. Bij de standaard te bestellen pakketten zijn de benodigde verbindingsstukken al meegeleverd, u hoeft alleen de aanvoer- en afvoerleidingen aan te leggen. Door de het lage gewicht en de praktische afmetingen is alles eenvoudige te transporten. Een regenwatertank met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Eerder al onderscheiden als Product van het Jaar door de Trade Association for Plastic and Consumer Goods.

 

regenwaterfilter

Geïntegreerde filter­technologie

Professionele filtersystemen, optimale reinigingsprestaties voor elke toepassing. Standaard wordt een regenwatersysteem Tuin-Pakket geleverd met een filtermand, die afhankelijk van de vuillast enkele keren per jaar uitgenomen kan worden en schoongemaakt kan worden. Graf biedt ook de geïntegreerde en zelfreinigende Minimax-Pro filteroplossing aan. Ondanks een kleine hoogteverschil van slechts 80 mm tussen inlaat en uitlaat (DN 110), kan het gepatenteerde filter het watervolume van 350 m2 dakoppervlak opnemen. Of de top van de serie, de Optimax-Pro. Dit filter wordt standaard geleverd bij het Huis-Professioneel systeem en wordt automatisch gereinigd door een vooraf ingestelde reinigingscyclus in het huiscontrolesysteem. U hoeft niets te doen, alleen een enkele keer per jaar kijken of de reiniging ook goed functioneert. De schachtopening van de tank met een diameter van 60 cm vergemakkelijkt ook de toegang tot de filtertechnologie, daardoor kunt u eenvoudig bij het filtersysteem om het te reinigen of om te controleren of alles nog werkt.

De externe filters zijn ingebouwd in een robuuste kunststof behuizing. Door de grotere buisdoorsneden zijn ze ook geschikt voor grote dakoppervlakken of kunnen ze ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld infiltratie- en vijversystemen.

Telescopische tankdeksels

Aangezien ondiepe tanks worden geïnstalleerd onder nog aan te leggen of reeds aangelegde erf- of groenstroken, is het belangrijk dat de afdekking stabiel is en gemakkelijk kan worden aangepast aan de bovenrand van het terrein. De Graf telescopische afdekkingen zijn dus traploos in hoogte verstelbaar en kunnen 5 graden gekanteld worden.

Telescopische afdekking in de kleur “gazongroen”, kan tot 150 kg belast worden en met de vlakke afwerking tot aan de bovenrand van het terrein, past de afdekking harmonieus in de tuin en vormt zij ook geen obstakel bij het maaien van het gazon. Optioneel kan de slang voor tuinbesproeiing rechtstreeks worden aangesloten op een wateraansluiting in het tankdeksel met behulp van een standaard slangkoppeling.
De antraciet telescopische tankafdekking kan vlak in het oppervlak van een binnenplaats van straatstenen of asfalt worden ingegoten en is toegankelijk voor voertuigen met een totaalgewicht tot 3,5 ton.

Maar ook voor industriële toepassingen is er een oplossing, de regenwatertanks kunnen tot wel 40 of 60 ton worden belast. Daar hoort dan ook een tankafdekking bij die dat aan kan, de meest robuuste tankafdekking bestaat dan uit een telescopische tankschacht waarop een standaard GWW putdeksel kan worden geplaatst.

 

tankdeksel-regenwatertank

Het systeem

Een compleet huis-tuin systeem voor het gebruik van regenwater bestaat uit meerder onderdelen, welke hieronder zijn uitgelegd. Wanneer u een regenwatersysteem aanschaft, wordt deze compleet geleverd en indien gewenst voor u geïnstalleerd.

onderdelen-regenwatersysteem
regenwatertank

1 - Regenwatertank

Een grondtank vormt de kern van de installatie voor regenwatergebruik. Al naar gelang de gewenste grootte en inbouwsituatie kan worden gekozen tussen een klassieke Carat grondtank of een vlakke Platin-tank.

afsluiting-regenwatertank

2 - Afsluiting tank

Voor een optimale aanpassing aan de omstandigheden ter plaatse is de tank-afdekking van de tank traploos in hoogte verstelbaar en kantelbaar, en verzegeld tot aan het grondniveau. Afhankelijk van de plaats van in bouw is hij naar keuze verkrijgbaar in versies begaanbaar voor personen, personenauto’s of vrachtauto’s.

Filter-regenwatertank

3 - Filter

Voordat het regenwater in de tank wordt geleid, moet het door een filter worden gereinigd. Dit is van groot belang voor de kwaliteit van het verzamelde regen-water.

stille-toeveoer-regenwatertank

4 - Stille toevoer

Na het filteren blijven nog slechts de kleinste vuildeeltjes in het regenwater achter. Die zinken naar de bodem of drijven op het wateroppervlak. De stille toevoer verhindert opwervelen van het sediment op de bodem van de tank.

Overloopsifon-regenewatersysteem

5 - Overloopsifon

Door de overloopsifon loopt overtol-lig water weg naar de riolering of een infiltratie-installatie. Bij het overlopen worden ook de aan de oppervlakte drijvende deeltjes uit het water getrok-ken. Dankzij de sifon komen er geen geuren uit de riolering in de tank.

drijvende-inlaat-regenwatertank

6 - Drijvende inlaat

De opname van het verzamelde regenwater geschiedt via een drijvende inlaat in het bovenste gedeelte van de tank. Daar (ca. 10 cm onder het wateroppervlak) bevindt zich de beste waterkwaliteit.

Systeembesturing-regenwateropvang

7 - Systeembesturing

De systeembesturing van de installatie voor regenwatergebruik in huis garandeert een constante waterdruk in de leidingen. Ze controleert het waterniveau in de tank en schakelt bij een lege regenwatertank over op drinkwater

terugspoelfilter-regenwatersysteem

8 - Terugspoelfilter

Bij het gebruik van regenwater voor het doorspoelen van toiletten en voor wasmachines is het zinvol een extra terugspoelfilter in te bouwen. Die houdt de kleinste vuildeeltjes tegen en garandeert daarmee een uitstekende waterkwaliteit.

Vergelijking van de verschillende regenwater­systemen

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de uitvoering van de verschillende regenwatersytemen. Neem gerust contact met ons op voor een advies op maat.

Pomp in tank
Pomp in huis
Extra extern aansluitpunt
Drukgestuurd
Droogloopbeveiliging
Drijvende aanzuigslang
Niveaumeting
Vulgraad uitleesbaar
Sproeikop intern vuilfilter
Geluidsniveau
Pompdruk (bar)
Capaciteit (l/h)
Aanzuiglengte max (mtr)
Opvoerhoogte (mtr)
Vermogen (kW)
Voedingsspanning (Volt)
Tuin-Comfort
4
3000
40
1,1
220
Huis-Eco-Plus
Vlotterschakelaar
Handmatig
55 dB
3,5-4,3*
35-43*
Minder dan 15
3600-4200*
0,66-0,8*
220
Huis-Professioneel
Digitale niveaumeting
Instelbaar/auto
49 dB
3,5-4,3*
35-43*
Minder dan 15
3600-4200*
0,66-0,8*
220
Huis-Prof-Press
Digitale niveaumeting
Instelbaar/auto
49 dB
3,5-4,3*
35-43*
Meer dan 12
3600-4200*
0,66-0,8*
220

* afhankelijk van pompsysteem 15/4 of 25/4

Vragen? Advies?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier of per email aan info@waterimpuls.nl.
Liever telefonisch contact? U kunt ons bellen op 06 38 35 32 82 of u kunt een terugbelverzoek achterlaten. We helpen u graag verder.