Installatie regenwater­systemen

Zelf doen of laten doen?

Het installeren van een regenton of regenwatersystemen is prima zelf te doen. Met de installatie-instructies kan een handige klusser het gehele systeem zelf aanleggen. U kunt het natuurlijk ook door ons laten aanleggen, dan ontzorgen wij u volledig. Dit betekent dat wij voor u de vrijgekomen grond afvoeren (voor zogenoemde ‘herbruikbare grond’), uw regenwaterleidingen op de tank aansluiten, de grond weer boven de tank aanbrengen en uw tuin en/of terras weer keurig afwerken. Mocht u toch al overwegen om met uw tuin aan de gang gaan? Dan is dit de uitgelezen kans om een regenwatersysteem aan te leggen.

“Het was vooral een kwestie van logisch nadenken, zeker met de adviezen van Rob was het voor mij prima te doen :-)”

instructies-installatie-regenwatertank

Zelf uw regenwatertank installeren

Wil u het zelf u regenwatertank installeren? Dan is het goed om aan de volgende punten te denken. Waar wilt u de regenwatertank plaatsen? Hierbij moet u rekening houden met de regenwaterafvoeren die van uw dak afkomen. Het meest eenvoudige is het plaatsen onder een plantenperk of gazon. Door de omvang van het graafwerk is het al snel rendabel om een mini-graver of kleine graafmachine te huren. Denk er ook aan op tijd een container te bestellen om de overtollige grond af te voeren. Let op dat deze minimaal 1,5 x het te ontgraven volume moet zijn. Bepaal de maat van de regenwaterafvoeren en vergelijk deze met de aansluitingen van de regenwatertank, standaard is de aansluiting op de regenwatertank 110 mm of 160 mm. Bij een ‘tuin-confort’ systeem zit een extra grondaansluitdoos, welke u los kunt plaatsen. Deze is voorzien van een Gardena koppeling om een tuinslang aan te sluiten om u tuin te sproeien.

Duidelijke instructies

Op de website van Graf vind u duidelijke Engelstalige instructies voor het installeren van de verschillende systemen. Ook vind u hier alle technische specificaties en werktekeningen.

Professionele installatie regenwater­systeem

Professionele-aanleg-van-uw-regenwatersysteem

reijmer Pannerden BV

Voor de aanleg van regenwatertanks werken wij samen met Reijmer Pannerden BV. Zij kennen de systemen en beschikken over de kennis en machines om de regenwatersystemen perfect te installeren. Als hovenier kunnen zij uw tuin ook weer in perfecte staat terugbrengen, wellicht zelfs mooier dan voor de installatie. In de jarenlange samenwerking met Reijmer hebben wij ervaren dat door duidelijke communicatie en het nakomen van afspraken projecten soepel verlopen en naar wens worden opgeleverd.

Reijmer-Pannerden-installatie-regenwatersysteem

Duurzaam

Hier doen we het allemaal voor, dit verliezen we nooit uit het oog.

R

Kwaliteit

Kwaliteit van producten en installatie is bij ons een basisvoorwaarde.

Kennis

Kennis van zaken zorgt voor een juist advies en daarmee een beter oplossing.

Vertrouwen

Afspraak is afspraak, daar kan je op vertrouwen.

Vragen? Advies?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier of per email aan info@waterimpuls.nl.
Liever telefonisch contact? U kunt ons bellen op 06 38 35 32 82 of u kunt een terugbelverzoek achterlaten. We helpen u graag verder.