Over Waterimpuls

Benut de potentie van regenwater

Water is de belangrijkste bron van leven op aarde. Als mens bestaan we voor 50-65% uit water en moeten we minimaal 1,5 liter per dag water drinken. Wij vinden dat kwalitatief drinkwater beschikbaar moet blijven voor consumptie. Waar drinkwater niet noodzakelijk is kunnen we gebruik maken van regenwater.

Het doel van Waterimpuls is om zo veel mogelijk regenwater in Nederland te gebruiken en daarmee ons kostbare drinkwater te besparen. Door meer regenwater te gebruiken hebben we tot wel 50% minder drinkwater nodig en hoeft dit ook niet uit ons grond- en oppervlaktewater gewonnen te worden.  Zo besparen we op de productie van drinkwater en de behandeling van afvalwater.

Het klimaat veranderd in rap tempo en ook de beschikbaarheid van regenwater verandert daarmee ook. Langere droge periodes en hevigere regenbuien. Door het gebruik en infiltratie van regenwater kunnen we de piekbelasting van hevige regenbuien op waterzuiveringsinstallaties verminderen.

Om regenwater duurzaam te gebruiken moet dit op een zo duurzaam mogelijke wijze gebeuren. Met deze filosofie is Waterimpuls officieel importeur/dealer van de producten van Otto Graf GmbH.

Zo kunnen we een klimaatbestendigere leefomgeving aan onze volgende generatie doorgeven.

 

“Dat Nederland de laatste jaren grote periode van droogte heeft gekend weet iedereen, dat de gemiddelde jaarlijke hoeveelheid neerslag nog altijd stijgt is minder bekend. De oplossing? Bufferen!”

Kwaliteit, kennis en vertrouwen

Regenwatersystemen leg je voor een langere tijd aan. Je moet er daarom voor 100 % op kunnen vertrouwen dat deze systemen zowel nu als in de toekomst probleemloos blijft functioneren. Dat begint natuurlijk met kwalitatieve materialen maar ook een een goed advies voor de installatie kan het verschil maken. 

Duurzaam

Het aanleggen van duurzame systemen die niet duurzaam zijn geproduceerd is naar onze mening zinloos. Duurzaamheid is daarom altijd een belangrijke weegfactor in de totstandkoming van ons productassortiment. Zowel de duurzaamheid in de productie en materialen als de levensduur van de producten zijn bepalend voor de impact die we met onze sytemen op deze aarde hebben.

Partner Graf regenwater­systemen

In de regenwatersystemen van Graf vinden we alles terug waar we bij Waterimpuls voor staan. Innovatieve sytemen, degelijke Duitse kwaliteit en duurzaam geproduceerd. We zijn dan ook trots dat we als officieel partner van Graf deze systemen aan u mogen leveren.

graf-gmbh-garantie-recyclebaar

De 4 kernwaarden van Waterimpuls

 

Duurzaam

Hier doen we het allemaal voor, dit verliezen we nooit uit het oog.

R

Kwaliteit

Kwaliteit van producten en installatie is bij ons een basisvoorwaarde.

Kennis

Kennis van zaken zorgt voor een juist advies en daarmee een beter oplossing.

Vertrouwen

Afspraak is afspraak, daar kan je op vertrouwen.

Rob-van-der-heijden-eigenaar-waterimpuls

Als het maar water is..,

Waterimpuls is in 2015 opgericht door Rob van der Heijden, oorspronkelijk naar aanleiding van vragen over de juistheid van waterbodemonderzoeken die bij waterbouwkundige projecten werden aangeleverd als bewijsmiddel. Omdat er in deze projecten discussie was ontstaan over de juistheid van de bewijsmiddelen werd de hulp van Rob ingeroepen. Om dit open en transparant te doen is Waterimpuls opgericht. Dit advieswerk werd op kleinschalige wijze gedaan, naast zijn fulltime baan.

In 2020 kwam daar de “Waterimpuls Regenwatersystemen” bij, eigenlijk omdat Rob en zijn gezin bewuster met drinkwater om wilde gaan en bij hun eigen woning een regenwatertank hebben geïnstalleerd. Van het een kwam het ander en is Waterimpuls voor het oosten van Nederland erkend partner van de firma Otto Graf uit Duitsland. Dit zijn hoge kwaliteit regenwatertanks die 100% recyclebaar zijn en geleverd worden met 30 jaar garantie. Ook levert Waterimpuls regentonnen, infiltratiesystemen en vet-/oliewaterscheiders.

Waterimpuls werkt voor de installatie van regenwatersystemen samen met de firma Reijmer uit Pannerden, professionals in grondverzet, tuinontwerp en -aanleg en installatietechniek.

Vragen? Advies?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier of per email aan info@waterimpuls.nl.
Liever telefonisch contact? U kunt ons bellen op 06 38 35 32 82 of u kunt een terugbelverzoek achterlaten. We helpen u graag verder.