duurzaam gebruik van regenwater

regenwatersyteem

regenwatersystemen

Complete boven- en ondergrondse regenwatersystemen voorzien u van een grote voorraad regenwater. Stel zelf uw optimale systeem samen met de kwalitatieve componenten van Graf. Ook in combinatie met infiltratie.
Lees meer…

 

regenton-regenwatertank

Regentonnen

Van klassieke tot moderne design regentonnen. Voor elke tuin, smaak of situatie de beste kwaliteit regenton voor jarenlang plezier. Verschillende regentonnen zijn voorzien van een geïntegreerde plantenbak, mooi voor het oog en de biodiversiteit.
Lees meer…

regenwater-infiltratie

Regenwater infiltratie

Natuurlijk kunt u het regenwater van de daken afkoppelen en op de bodem laten lopen. Beter is het om het regenwater in de bodem te brengen. Met onze infiltratiesystemen kunt u zorgeloos regenwater in de bodem laten infiltreren.
Lees meer…

 

regenwatersysteem-voor-thuis

Benut het volle potentieel van regenwater

In Nederland is de klimaatverandering nergens zo zichtbaar als in onze waterhuishouding. Ondanks dat de gemiddelde hoeveelheid jaarlijkse neerslag stijgt hebben we te maken met grote periodes van droogtes met een laag grondwaterpeil.

Gemiddeld verbruikt iedere burger 130 liter drinkwater per dag. Met producten van WaterImpuls kan in privéhuishoudens tot 50% van dit drinkwater door regenwater worden vervangen.

R

Bescherm de grondwatervoorraden

R

Werk mee aan goede waterkwaliteit

R

Bespaar energie voor drinkwaterzuivering

R

Scheelt in de portemonnee

R

Ontlast rioolwaterzuiveringsinstallaties en rioleringsnetwerken

Hoeveel kostbaar drinkwater kunt u besparen?

Zondagmorgen, een prachtige dag om vroeg op te staan. De was zit al in de wasmachine als u de tuin in stapt. De rozen staan er prachtig bij maar kunnen wel wat water gebruiken. Als u toch sproeit neemt u de rest van de perkjes ook maar even mee. Door het toiletraampje hoort u de WC doorspoelen, uw partner is ook al uit de veren.

Deze dag is nog maar net begonnen en u had al bijna 150 liter kostbaar drinkwater kunnen besparen… In het overzicht ziet u het gemiddelde gebruik van drinkwater per persoon, hiervan kunnen we 50% vervangen door regenwater!

Hoewel driekwart van de Nederlanders een tuin heeft, gebruikt maar slechts een derde daarvan een regenton en slechts een fractie een regenwatertank. Dat terwijl een kwartier de tuin sproeien al 100 liter water kost.

Hemelwater is gratis en perfect om planten water te geven of de auto schoon te maken. Wist u dat u er ook heel goed de ramen mee kunt lappen? Door ook uw huis te voorzien van regenwater, voor bijvoorbeeld het spoelen van het toilet en gebruik van de wasmachine, kunt u tot wel 50% drinkwater besparen.

Besparen-drinkwatergebruik-per-persoon

Waterimpuls, alles voor regenwater

Of u nu klein wilt beginnen en een regenton wilt koppelen aan uw regenpijp. Een stap verder gaat en een regenwatertank/-systeem in uw tuin wilt plaatsen. Of als u een combinatie met infiltratie wilt. Bij Waterimpuls kunt u terecht voor de aanschaf, advies en installatie van het meest uitgebreide assortiment voor gebruik van regenwater.

Ook bedrijven die regenwater gebruiken zijn bij Waterimpuls aan het juiste adres. Denkt u aan: Duurzaam water voor de schoonmaakbranche, olie-/waterafscheiders voor afspuitplaatsen en tankstations. Maar ook voor ondergrondse bluswatertanks.

  Waterimpuls installeert op verzoek uw regenton, uw complete regenwatersystemen in nieuwbouw of bestaande bouw of de installatie voor uw bedrijfsmatige toepassing van regenwater.

  voor consumenten

  voor bedrijven

  installatie

  Duurzame kwaliteitsproducten van Graf

  De firma Otto Graf GmbH uit Duitsland is op het gebied van kwalitatieve regenwaterproducten toonaangevend in Europa. Alles wordt in Europa geproduceerd, van tank tot pomp. De kunststof producten zijn zo veel mogelijk vervaardigd uit gerecycled plastic, afhankelijk van de producteisen tussen de 70 en 100%. Alle regentonnen, regenwatertanks en infiltratietunnels zijn 100% recyclebaar en worden geleverd met 2 tot 30 jaar garantie. Lees meer…

  graf-gmbh-garantie-recyclebaar
  kwaliteit-regenwatersystemen-graf
  Platin-tuin-regenwatersysteem

  Complete regenwatersystemen

  Wilt u een ondergrondse regenwatertank of -systeem, dan kunt u kiezen uit verschillende complete tankpakketten. De eenvoudigste set is een tank, met losse bovengrondse pomp. De meest uitgebreide is het huis en tuinsysteem ‘Professioneel’. waarmee u ook uw toilet en wasmachine op regenwater kunt aansluiten. Het systeem werkt volautomatisch, als de regenwatertank leeg is schakelt het systeem ongemerkt over op drinkwater. U komt dus nooit zonder water te zitten en de tank wordt niet gevuld met drinkwater. De kleinste ondergrondse regenwatertank is 1.500 liter en de grootste is 122.000 liter, deze zijn ook nog te koppelen zodat uw opslag een bijna onbeperkte omvang kent. Lees meer…

  regenton

  Regentonnen en regenwater­tanks

  Alle regentonnen en regenwatertanks worden vervaardigd van duurzaam kunststof. U kunt bij de regentonnen kiezen uit 80 vormen, kleuren en maten van premium kwaliteit. Het assortiment bestaat uit regentonnen met klassieke vormen tot modern design. De regentonnen hebben een volume van 200 tot wel 650 liter en de grotere regentonnen kunnen gekoppeld worden tot een gezamenlijke capaciteit van wel 3.200 liter. Wilt u het regenwater niet boven de grond op slaan, dan kunt u bij ons terecht voor ondergrondse regenwatertanks van 1.500 tot 122.000 ltr. Lees meer…

  regenwater-infiltratietunnel

  Infiltratie­systemen

  Naast de opslag van regenwater is het belangrijk dat dit water behouden wordt voor onze grondwaterreserves. Door het regenwater te laten infiltreren in plaats van af te voeren naar rioolwaterzuiveringen slaat u twee vliegen in één klap. Ten eerste draagt u een steentje bij aan het beperken of zelfs terugdringen van de verdroging in uw leefomgeving, ten tweede wordt de rioolwaterzuivering minder belast met schoon regenwater. Onze infiltratietunnels hebben een bergingsvolume van 300 ltr en kunnen oneindig aan elkaar gekoppeld worden. Zo is voor elke situatie op een doorlatende bodem wel infiltratie van regenwater mogelijk.

  oliescheidingssyteem-regenwater

  Oliescheidings- en retentie­systemen

  Zuiver, schoon water is een van onze belangrijkste bronnen van leven en toch staat het bloot aan vele belastingen. Een van de grootste gevaren is besmetting met minerale lichte vloeistoffen. Eén druppel benzine is genoeg om een kubieke meter water te verontreinigen. GRAF-afscheiders bieden maximale veiligheid en beschermen het milieu.

  Kennis, nieuws en blogs

  Ontdek het laatste nieuws en blogs van Waterimpuls Regenwatersystemen. Blijf op de hoogte van innovaties, tips en subsidies voor regenwateropvang en duurzaam watergebruik. Samen voor een klimaatbestendige toekomst!

  Vragen? Advies?

  Neem gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier of per email aan info@waterimpuls.nl.
  Liever telefonisch contact? U kunt ons bellen op 06 38 35 32 82 of u kunt een terugbelverzoek achterlaten. We helpen u graag verder.