Subsidie Arnhem afkoppelen regenwater

feb 28, 2024


De gemeente Arnhem biedt subsidies aan voor groenblauwe initiatieven, gericht op het vergroenen van de stad, het bevorderen van duurzame lokale voedselproductie en het aanpassen van gebouwen en terreinen aan het toekomstige klimaat. Deze subsidie vervangt eerdere subsidieregelingen, zoals Initiatieven Klimaatadaptatie en Eetbare Stad, en is beschikbaar tot december 2025, met een budget van €1 miljoen.

Tot 60% subsidie voor het Afkoppelen regenwater

Het afkoppelen van het regenwater valt ook onder deze subsidieregeling. Dit maakt het nog aantrekkelijker om een regenwatertank / regenwatersysteem te installeren. Of het nu gaat om een tank waarmee u uw tuin besproeit of een compleet grijswatersysteem voor uw toilet en wasmachine.

Voor wie is de subsidie?

Alle Arnhemmers, inclusief bewoners, ondernemers, instellingen en vastgoedeigenaren, kunnen gebruikmaken van deze regeling. Initiatieven kunnen individueel of in samenwerking met anderen worden ingediend.

Focusgebieden

Er zijn specifieke focusgebieden, waaronder stedelijke hittegebieden en bepaalde wijken in Arnhem Oost, waar hogere subsidies worden verstrekt vanwege ernstiger klimaat- en leefbaarheidsproblemen.

De focusgebieden zijn:

  • De stedelijke hitte gebieden
  • De wijken van Arnhem Oost (Klarendal, Geitenkamp, Presikhaaf-West, Malburgen en het Arnhemse Broek)
  • Lombok
Focusgebieden-arnhem-subsidie-afkoppelen-regenwater

In deze gebieden kunt u een hogere subsidie ontvangen dan in ander gebieden.

Hoogte van de subsidie

De hoogte van de subsidie varieert afhankelijk van het type maatregelen en de locatie. Individuen kunnen maximaal €5.000 ontvangen, samenwerkingsverbanden tot €25.000 en bedrijven, instellingen of vastgoedeigenaren tot €50.000.

regenwatersystemen

Compleet regenwatersysteem

Als specialist in regenwateropvang in de regio Arnhem levert en installeert Waterimpuls complete regenwatersystemen. Ondergronds, bovengronds, alleen voor de tuin of ook voor het toilet en de wasmachine, alles is mogelijk. We geven grondig advies als u zelf een tank wilt installeren, maar we kunnen ook de installatie voor u verzorgen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe werkt het aanvragen van de subsidie

Subsidieaanvragen moeten minimaal 8 weken voor aanvang van de werkzaamheden worden ingediend en omvatten een gedetailleerd projectplan, inclusief een beschrijving van de uit te voeren activiteiten, locaties, eventuele samenwerkingspartners, aanpak, verwachte resultaten en kostenbegroting.

Waterimpuls is gevestigd in Rozendaal en bekend met de Arnhemese subsidieregeling, wij helpen u graag op weg met de aanvraag en kunnen u voorzien van kostenspecificatie voor uw project. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

U kunt uw subsidie eenvoudig aanvragen met DigiD via het Eloket van de gemeente Arnhem

Aanvragen worden snel afgehandeld zodra ze volledig zijn ingediend. De gemeente staat open voor nieuwe ideeën die niet expliciet in de subsidietoelichting zijn opgenomen en moedigt aan om contact op te nemen voor verdere bespreking. Lees meer over de regeling op de subsidiepagina van de gemeente Arnhem.

Advies over uw regenwaterproject?

Wilt u uw regenwater afkoppelen? Als specialist in regenwatertanks en complete regenwatersystemen bent u bij Waterimpuls aan het juiste adres voor advies, levering en installatie van uw regenwatersysteem. We zijn bekend met de regelgeving en subsidiemogelijkheden in Arnhem en omgeving. Neem gerust contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Vragen? Advies?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaand contactformulier of per email aan info@waterimpuls.nl.
Liever telefonisch contact? U kunt ons bellen op 06 38 35 32 82 of u kunt een terugbelverzoek achterlaten.
We helpen u graag verder.